Blogger tarafından desteklenmektedir.

KABARTLAMA


Baharın gelişini içinde yaşayan, coşkuyla yanında, yöresinde toprağın sunduğu otları(mancar) sofrasına katan, buram buram ilkbahar'ı yaşayan bir annenin kızıyım ben...
Ve hala, içimin coşması baharda, bir başka anı yumağı, soframın lezzet ahengi, vazgeçilmez tatları pişirdiklerim.
Bu tatların katıkçısı, bir ot var bahsedeceğim.
Ve onunla yaptığım lezzetli bir atıştırmalık.


 Pideleri, sütlü ebegümeci, ılıştıra ,taze asma yaprağına zeytinyağlı dolma, ... derken, mis gibi kokan ve girdiği her yemeğe baharı getiren bir ot, rezene.Benim kasabamın ona verdiği isim; PAPAZ OTU !
Dere otu'na benzeyen, ama aroması kendine özgü bir ot.
Pidelerde, dolmada ve KABARTLAMA da kullanılır.
Kabartlama bir mücver.
yani bizim mücverimizin Hereke'de adı; Kabartlama
Bugün, Papaz otu ile Kabartlama yapacağız.
Çocukluğumun, günümüze kadar yaşattığım tatlarından.

MALZEMELER

Bir demet kıvırcık
Bir demet yeşil soğan
10 sap papaz otu( rezene)
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
7-8 kaşık un
Tuz


Kıvırcık'ın sert beyaz kısımları varsa bunlar çıkarılır. Geri kalan kısım ince doğranır.Taze soğanların sadece yeşil kısımları ince doğranır.
Papaz otu ince kıyılır.
5 yumurta,tuz, k. toz biber katılır
Un katılır
Ve karıştırılır tüm malzeme


Kıvam bekledikçe sulanacaktır. Ara sıra karıştırarak, 10 dk. Sonra kıvam bulamaç olacak şekilde , un ayarlaması yapılabilir.


Malzeme 15 dk bekledikten sonra, orta ateşte biraz kızdırılmış bir tavada, kaşık ile karışım dökülerek mücver gibi pişirilir.


Kabartlama hazır, yanında yoğurt tavsiyemdir.
 Afiyet olsun...

Eğer denersiniz Kabartlama'yı, sadece bir yemek değil, bir anı da paylaşmış olacağız.
Varsa böyle çocukluğunuzdan gelen tatlarınız, siz de burada paylaşabilirsiniz.

Sevgiler...

Hiç yorum yok